Начин на приготвяне
В тенджерка с олио задушаваме нарязания на полумесеци лук и чесъна. Преди да е напълно готов прибавяме и нарязаните пиперки. Задушаваме до готовност. Слагаме подправките, разбъркваме и оставяме да изстине.
През това време, разделяме тестото на две равни части.
Едната част разточваме на кора с диаметър по-голям от дъното на тавичката, в която ще печем.
Намасляваме тавата и слагаме кората, така че да покрива и стените ѝ. Отгоре разстиламе половината от плънката.
От втората част от тестото разточваме две кори с диаметър, колкото е тавичката.
Слагаме едната кора в тавата в-у разсипаната плънка. А в/у нея изсипваме останалата плънка.
Покриваме с втората кора и загръщаме навътре тестото от стените на тавата.
Намазняваме отгоре леко и набождаме с вилица.
Пече се в предварително загрята фурна до готовност.
Приятен апетит!
*Вместо купешко можете да използвате вашето любимо тесто с мая.
Коментари