Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мързеливи сарми на фурна

Мързеливи сарми на фурна

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Мързеливи сармички на фурна - улеснение за всяка домакиня, която няма време за готвене"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кисело зеле - 1 глава, средна
  • олио
  • лук - 2 глави
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле се нарязва на ситно и се задушава в загрято олио и малко вода.

Отделно се задушават ситно нарязан лук, измитият ориз и каймата. Прибавя се червеният пипер и се залива с гореща вода, докато покрие продуктите.

Овкусяваме със малко сол и черен пипер, може и лют. В намазнена тава сипваме киселото зеле и каймата.

Разбърква се и печем в загрята фурна 180 градуса около 1 час

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Да като Пиянска повръщня В Чиния
10.01.2022 11:27
2
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Това ястие може да е мързеливо,ама е много вкусно :) У дома често си го хапваме и с кайма и без кайма или пък с друг вид месо
26.03.2016 17:20
10