Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми, запечени на фурна

Постни сарми, запечени на фурна

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Добре сварени и леко запечени - представяме ви перфектните постни сарми"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • лук - 2 глави
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на зелката се нарязват, като се отделя твърдата част.

Ситно нарязаният лук се запържва, прибавя се добре измития ориз и леко се задушава в малко вода. Добавяме сол, черния пипер и чубрицата и сваляме съда от огъня.

Зелевите листа се навиват с оризовата плънка и се нареждат плътно едно до друго в тенджера, което дъно е застлано със зелеви листа.

Сармичките се заливат със сока от киселото зеле /ако е много кисел или солен го разреждаме с вода/, притискат се с чиния и се варят един час на слаб огън.

Когато са готови се нареждат в тавичка и се запичат във фурна на вентилатор на 200 градуса, без вентилатор 150-180 градуса.

Постните сарми, запечени на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз ги правя с праз и ги пека в гювеч във фурната. Стават чудесни.
22.12.2022 23:26
1