Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Пънчета от бутер тесто

Пънчета от бутер тесто

Пънчета от бутер тесто
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
6 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Пънчета с ябълки, канела и стафиди. Забавни, лесни, вкусни и много любими на децата. Какво е необходимо? Вижте тук"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • плънка
  • ябълки - 2 бр.
  • захар - 50 г
  • канела - 1 ч.л.
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • стафиди - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се изважда тестото от фризера и се оставя да се отпусне за 2-3 часа на стайна температура. Приготвя се плънката. В купа се нарязват на ситно обелените ябълки.

Смесват се със захарта, канелата, кокосовите стърготини и стафидите. Разбърква се с лъжица. Тестото се разточва на правоъгълник. Плънката се нарежда в единия край, а другият се намазва леко с вода, за да залепне, и се навива на руло.

С къдрав нож се нарязва на пънчета по 2 см. Нареждат се в леко намазана с олио тава и отгоре се намазват с четка с разбит жълтък.

Фурната загрята на 200 градуса, печем сладките за 20-25 минути до златисто. Изваждат се и се охлаждат. Нареждаме в чиния, леко поръсени с пудра захар. Да си оближеш пръстите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много са хубави! Преди време правих такива, но леко сиропирани - такава беше рецептата. Станаха също хубави.
27.03.2016 14:36