Начин на приготвяне
Фурна - 190 градуса
Тарт форма - 32/34 /10/12 см
Размразеното бутер тесто се изрязва с размера на тарт формата. Оформя се дъното и ребрата. Излишното тесто се отстранява. Надупчва се с вилица. Покрива се с хартия за печене и се посипват бобови зърна.
Запича се на 190 градуса за около 15 мин. Изважда се от фурната, отстранява се хартията и бобовите зърна. Полуготовата платка се оставя настрана.
Моцарелата се настъргва на едро ренде, следва холандското твърдо сирене, може да бъде заменено с Гауда, прибавя се мортаделата, нарязана на много дребни парченца, наситнен зелен лук, прибавя се рикотата и заквасената сметана.
Разбърква се много хубаво, посолява се със сол на вкус и се поръсва с прясно смлян черен пипер, прибавя се наситнен риган, разбърква се.
Плънката се излива в охладената тарт форма, заглажда се и се поръсва с настърган пармезан.
Фланът се пече на 190 градуса за 25/30 мин.
Източник: по идея на Вкусно с Йоли: yoli-www.blogspot.