Пилешки късчета с кашу

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пилешки късчета с кашу
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Пилешки късчета с кашу - ако не сте опитвали комбинацията, препоръчваме с две ръце"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • кашу - 100 г
  • гъби - 1 буркан нарязани (или около 300 г цели)
  • соев сос - 100 мл
  • зелен лук - 4 пера
  • джинджифил - парче колкото палец
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на късчета. Мариновайте в соевия сос и настъргания джинджифил за 2-3 часа.

Нарежете лука (само бялата част) на дребно, а зелената използвайте за украса. Отцедете гъбите и ги нарежете на парчета.

Маринованото пиле запържете за 10 минути в сгорещен зехтин. Отделно в друг съд запържете лука и гъбите и ги оставете за кратко под капак да се задушат.

Добавете кашуто и разбъркайте ястието за няколко минути.

Накрая прибавете пърженото пиле, разбъркайте всички съставки и оставете да се смесят вкусовете за 4-5 минути.

Пилешките късчета с кашу са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Много вкусно изглежда!
29.03.2016 00:55