Начин на приготвяне
В голяма тенджера слагаме да заври вода с 1 с.л. сол, в нея ще къпем корите, приготвяме и една голяма купа със студена вода.
Отделяме половината пакет кори и ги режем на три (да се получат шест парчета, на снимката е показано).Половината пакет ще къпем, другата половина ще редим сухи.
В подходяща тава (намазана с олио) слагаме две кори (сухи), поръсваме с натрошено сирене и масло, след това вземаме едно парче от корите, пускаме го внимателно в горещата вода.
Изчакваме 3-4 секунди и с решетъчна лъжица изваждаме кората и я слагаме в купата със студена вода, изчакваме още 3-4 секунди, изваждаме и редим в тавата.
Така правим и със следващото парче, докато се получи цял ред, след това поръсваме пак сирене и масло, и слагаме суха кора, пак сирене и масло, и къпана кора.
Редуваме къпана-суха кора, докато свършат, като последно завършваме със суха.
След като сме я наредили, слагаме малко масло отгоре и печем 40-50 мин.първо на 180 градуса, най-отдолу във фурната, след това увеличаваме на 200-220 и слагаме по средата на фурната.