Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Студена супа от цвекло

Студена супа от цвекло

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Студена супа от цвекло
Снимка: Ваня Величкова
1 / 2
27/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 5 бр.
  • сол - щипка
  • бульон - 2 ч.ч. пилешки
  • заквасена сметана - 450 г
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/4 чаша
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • оцет - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • лук - 1/2 чаша, зелената част
  • копър - 1 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете цвеклото в подсолена вода за около 40 минути. Отделете с решетъчна лъжица и оставете да се охлади. Прецедете водата, в която се е варило, и оставете и тя да се охлади.

В голяма купа смесете 1.5 чаша от течността, в която сте варили, пилешкия бульон, заквасената сметана, млякото, захарта, лимоновия сок, оцета, сол и черен пипер на вкус.

Намачкайте охладеното цвекло или го пасирайте. Една част от него нарежете на кубчета.

Прибавете го към супата заедно с копъра и лука. Разбъркайте хубаво и приберете в хладилник най-малко за 4 часа. Сервирайте с пресен зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: