Начин на приготвяне
Сваряват се макароните в подсолена вода и се отцеждат добре. Смесват се с половината от настъргания кашкавал и белтъците от яйцата.
Половината макарони сипваме в намазана с олио тава. Поръсват се с малко олио. Запържва се олио с нарязан лук, добавя се каймата и щом стане на трохи сипваме и доматите. Овкусяват се с подправките.
Разпределят се каймата и доматите върху макароните, поръсваме с настърган кашкавал и покриваме с втората половина макарони.
Приготвя се сос Бешамел от продуктите и заливаме отгоре. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути. Изважда се пастициото, поръсваме отново с настърган кашкавал, връщаме във фурната да се запече за 10 минути. Вкусно е!
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и другите ни ястия с кайма като тези запеканки с кайма или нашите спагети с кайма.