Захаринки с мас

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Захаринки с мас
Снимка: Михайлова
3 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Помните ли любимите Захаринки от детството ни, които нашите баби приготвяха? Вкус, който винаги ще пазим!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мас - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • захар - за овалване на захаринките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите омесваме меко тесто, след това оформяме средно големи топки, като всяка една топка отгоре топваме във захар.

Нареждаме курабийките в намаслена и набрашнена тава и ги слагаме да ги печем.

Захаринките с мас са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Познати са ми под името - войнишки курабийки. Ще прибавя и моя снимка на същите. Стават бързо и са много вкусни.
10.05.2016 20:38
17
3
Марияна
Марияна
Незнаех че им казвате захаринки.Правя ги по същият начин, на вместо хлебна сода, слагам 1/2 амонячна и 1/2 бакпулвер.Супер!
09.05.2016 13:24
9
2
3
Покажи всички подкоментари
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Толкова лесни и толкова вкусни! Отдавна не съм ги правила и добре,че ме подсетихте, сега ще ги направя. Аз обаче им слагам малко лимонова кора, рендосана. Придава много приятен аромат на сладките.
29.03.2016 12:09
13
1
Покажи всички подкоментари