Бабини захаринки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Бабини захаринки
Снимка: Monika Ivanova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Сладки хлебчета със захар, които ще се усладят и на малки, и на големи"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • амонячна сода - 1 пакетче (10 г)
  • ванилия - 2 бр. на прах (по 0.2 г)
  • лимони - настъргана кора от половин лимон
  • брашно - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва тесто. Оформят се топчета.

Курабийките се редят в тава, която е предварително намазнена с олио.

Поръсват се с кристална захар.

Захаринките се пекат във фурна на 180 градуса.

Бабините захаринки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: