Медени захаринки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Медени захаринки
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
25
"Меденка за теб, меденка за мен, меденка за мен, всичките меденки за мен"

Необходими Продукти

  • захар - 120 г
  • брашно - 220 г
  • масло - 100 г
  • мед - 100 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • сол - щипка
  • за овалване
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол. Добавете захарта и нарязаното масло.

Размесете с ръце и прибавете меда. Омесете меко тесто. В купа сипете захарта.

От тесто оформете малки топчета и ги оваляйте в захарта.

Подредете ги на разстояние в тава, покрита с хартия.

Печете курабийките на 180 градуса около 12 минути.

Извадете и оставете да се охладят. Не препичайте захаринките, дори да ви се струват меки, когато ги извадите - като изстинат се стягат.

Медените захаринки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: