Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с пълнеж от сирене и лапад

Банички с пълнеж от сирене и лапад

DianaDiana
Чирак
61380834811
Банички с пълнеж от сирене и лапад
Снимка: Diana
1 / 2
29/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Малки, мекички и вкусни банички, идеални за закуска, за обяд със салата, за следобедно похапване просто ей така или пък вечер, гарнирани със сирена и чаша хубаво вино. Нека ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • мая - 20 г прясна
  • захар - 1 с.л.
  • самардала - 1 ч.л.
  • олио - 30 мл
  • брашно - около 400г
  • за плънката
  • зелен лук - 2 стръка
  • лапад - 200 г
  • крема сирене - 125 г
  • сирене - 150 г краве
  • майонеза - 100 г
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз приготвям тестото в машината за хляб, като слагам продуктите в следния ред: прясно мляко, вода, олио, захар, половината брашно, самардала, останалото брашно, мая.

Пускам на програма за тесто с втасване и след час и 10 мин. имам готово тесто. Ако нямате машина за хляб, пригответе тестото по следния начин:

Първо се пресява брашното. Смесете го със самардалата, след което направете кладенче в средата. Млякото се затопля леко заедно със захарта и водата.

Разтворете в затоплената течност маята. Излейте всичко в кладенчето, добавете и олиото. Заместе меко тесто, което се покрива с найлоново фолио и домакинска кърпа. Оставете го на топло да втасва около 1 час или докато удвои обема си.

Междувременно пригответе плънката. Лукът се нарязва на ситно, а лападът се бланшира. Смесете всички продукти за плънката. Омесете отново втасалото тесто и го разделете на 2 части.

Разточете ги на тънки правоъгълници. Вътре се разпределя плънката и се навива на стегнато руло. Нарежете на триъгълници и подредете в тава, в която предварително сте сложили хартия за печене.

Оставете баничките да си починат за 20-тина минути. Намажете ги с разбития жълтък и поръсете със сусам. Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: