Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Яхния от телешко месо с лапад и доматено пюре

Яхния от телешко месо с лапад и доматено пюре

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Яхния от телешко месо с лапад и доматено пюре2 / 2
30/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 - 600 г
  • лапад - 300 г
  • зелен лук - 2 връзки
  • доматено пюре - 3 супени лъжици
  • моркови - 2 бр
  • целина - 1 резен
  • картофи - 3 бр.
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 1 с.л. краве
  • брашно - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме телешкото месо и го нарязваме на хапки. Запържваме в 1 непълна к.ч. олио и прибавяме изчистените и нарязани моркови, целина и зелен лук.

Ръсваме черен и червен пипер и брашно. Наливаме вода - 1.5 или 2 литра и оставяме да се вари.

През това време измиваме и изчистваме от жилките лапада и го бланшираме. Отцеждаме от водата и нарязваме ситно. Картофите белим и нарязваме на кубчета.

Прибавяме към врящото ястие лапада и картофите заедно с листа пресен джоджен. Когато картофите се сварят прибавяме 1 супена лъжици краве масло и доматеното пюре. Варим ястието до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: