Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Лучена яхния с телешко месо

Лучена яхния с телешко месо

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078382392
Лучена яхния с телешко месо
Снимка: Фати Камберова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Богата и ароматна яхния, която сгрява сърцето и насища, дори и в най-студените дни"

Необходими Продукти

  • лук - 4 - 5 големи глави
  • телешко месо - 500 г
  • вода - 500 мл топла
  • домати - 1 консерва
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 3 - 4 листа
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и го нарязваме на едро.

В тенджера запържваме от двете страни в олио телешкото месо. Прибавяме едро нарязания кромид и разбъркваме. Оставяме за 1-2 минути да поомекне кромидът.

Добавяме червения пипер, черния пипер, счукания чесън, дафиновия лист, доматите консерва и топлата вода. Оставяме да покъкри на тих огън, до сваряване на месото. Подправяме със сол.

Размиваме в малко вода брашното и го добавяме към лучената яхния с телешко месо.

Готовата яхния поръсваме със ситно нарязан магданоз. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: