Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Вкусна гъбена яхния с доматено пюре

Вкусна гъбена яхния с доматено пюре

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Вкусна гъбена яхния с доматено пюре
Снимка: Veselina
1 / 2
22/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Чудна и много ароматна гъбена яхнийка, която задължително се поднася с топъл хляб"

Необходими Продукти

  • гъби - 350 г печурки
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - ½ връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме зеленчуците. Нарязваме гъбите през средата и после на тънки филийки заедно с пънчетата.

Слагаме олиото в тенджера или дълбок тиган и като се загрее, слагаме гъбите вътре и ги задушаваме. Разбъркваме няколко пъти. Пускат течност, потъмняват.

Нарязваме моркова и лука на много дребно. Слагаме в съда и задушаваме и тях вътре.

Подправяме със сол и черен пипер. Разбъркваме. Когато са готови – да придобият цвят и да омекнат, прибавяме брашното и червения пипер, разбъркваме.

Добавяме топла вода и доматеното пюре. Объркваме да се размие добре вътре.

Оставяме на тих огън да къкри яхнията. Накрая добавяме нарязания магданоз.

Вкусната гъбена яхния с доматено пюре е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: