Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна Салата»Салата от елда и цвекло

Салата от елда и цвекло

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Салата от елда и цвекло
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Палитрата от вкусове в тази салата ще Ви изненада! Опитайте я и споделете!"

Необходими Продукти

  • елда - 1 к.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • червено цвекло - 1 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • горчица - 2 чаени лъжички
  • сусамов тахан - 2 чаени лъжички
  • лимонов сок
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и сваряваме елдата и я отцеждаме. Белим морковите и също сваряваме. Червеното цвекло, измиваме белим и сваряваме докато омекне, изваждаме от горещата вода и обливаме със студена.

Сварената елда смесваме с нарязаните сварени моркови и червено цвекло. Прибавяме и нарязани на ситно кисели краставички.

Подправяме с дресинг, който приготвяме, като смесваме горчица със сусамов тахан и подправяме със сок от лимон, зехтин, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре. Поднасяме с пресен магданоз.

Консумирането на елда крие риск от проява на алергични реакции, така че не се препоръчва за хора, които имат алергии към зърнени култури, картофи, царевица и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: