Начин на приготвяне
Белим, почистваме и нарязваме на кубчета ябълките. Смесваме с 1 с.л. масло, мед, 1/3 ч.чаша вода, лимонов сок и настъргана кора от лимон и варим до извиране на течността.
Дръпваме от котлона. Соса приготвяме, като слагаме да заври 1 ч. чаша прясно мляко, смесено с 5 с.л. захар и 1 с.л. краве масло, ванилия.
Отделно разбиваме 1 яйце, с 1/2 ч.ч. прясно мляко и 1 с.л. нишесте. Наливаме при горещото мляко и с непрекъснато бъркане сваряваме на рядък крем (сос).
Корите за лазаня слагаме да се сварят за 5 минути във вряща вода. Отцеждаме и изплакваме със студена вода и накъсваме на парчета. В подходяща тавичка подреждаме сладкиша за печене. Намазваме тавичката с масло. Слагаме на дъното от млечния сос.
След това нареждаме 1/3 от корите за лазаня, върху тях от ябълките, сипваме от соса, отново кори и ябълки, и така с всички продукти, като най-отгоре трябва да има кори, покрити със сос.
Поръсваме сладкиша с кристална захар и слагаме парченца масло. Печем в загрята на 180-200 градуса фурна за около 30 минути. Може да поднесем сладкиша гарниран с ябълки и сметана.