Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Наполеонови палачинки с котлет

Наполеонови палачинки с котлет

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Наполеонови палачинки с котлет2 / 2
10/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4 бр.
"Зад скромните размери на тези палачинки се крие гигантски вкус и много аромат"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 200 гр.
  • мляко - 500 мл.
  • масло - 80 - 100 гр. или олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и солта се разбъркват с яйцата и млякото, докато се получи смес с плътна гъстота. Мазнината се разделя на 4 части. Сгорещеният тиган се намазва с едната част и се изсипва с черпак ¼ от сместа. Щом палачинката се втвърди, а долната й страна стане кафява, тя се отделя внимателно от тигана и се обръща. Втората страна също се пържи до златисто-кафяво.

С плъзгане палачинката се слага в чиния и се държи на топло място. По същия начин се приготвят и останалите 3 палачинки.

Когато се поднасят като десерт, пълнежът им може да бъде с мармалад, сироп или плодове.

Когато се поднася като основно ястие, към палачинката се сервират запържени гъби и кубчета от шунка, аспержи и зеленчуци.

Много подходящи са със спаначен пълнеж като гарнитура на добре изпържени котлети.

Рецептата е изложена в книгата В света на кулинарното изкуство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: