Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Леща»Варена леща със зелен лук и зелен чесън

Варена леща със зелен лук и зелен чесън

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Варена леща със зелен лук и зелен чесън1 / 3
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4
"Най-обикновената леща на света, а ние толкова много да я обичаме"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 3 стръка
  • чесън - 3 стръка зелен
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • джоджен - 2 - 3 стръка пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме лещата. Слагаме да се свари, като заливаме с 2 литра вода.

Като поври 15 минути добавяме почистените и нарязани зелен чесън, зелен лук и пресен джоджен. Наливаме 1/2 к.ч. олио и варим докато почти омекне.

Добавяме една чаена чаша домати от консерва, сол на вкус и една чаена лъжичка червен пипер и варим до готовност. При необходимост доливаме вода, а може и да я оставите по-гъстичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
като се прибера ще я направя и ще споделя как е ???
28.11.2022 12:29
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Направих я точно по рецептата,стана много лека и вкусна
02.04.2016 14:11
1
1
Покажи всички подкоментари