Фунийки от бутертесто

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Фунийки от бутертесто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15 бр.
"Бутер тестото е страхотно улеснение за всяка домакиня! Разнообразието от рецепти ни впечатлява! Опитайте нашето ново откритие тук"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 кг.
  • пастет - 250 гр.
  • сирене - 150 гр.
  • маслини - 15 броя зелени
  • бекон - 100 гр.
  • магданоз - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От тестото изрязваме лентички с ширина около 1.5 см., от които оформяме фунийки. Печем до бледо розово.

След като изстинат се пълнят със смес приготвена от намачканите сирене, обезкостени и нарязани маслини, пастета и скълцания магданоз и ситно нарязан бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
59
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Страхотни фунийки!
28.04.2022 14:33
Венци
Венци
След като се пекът върху металните формички , формата се запазва.Може да намажете бутертестото с разбито яйце преди да опечете ,но внимавайте да не потече в противен случай листите на тестото ще залепнат.
Печете на 220градуса С.
20.06.2013 21:22
Тони
Тони
Има метални формички-фунийки.С четчица се намазват с олио и се навиват лентичките около фунийките и се пекат. След като се охладят се пълнят със сместа която е предложена в рецептата или да се напълнят с крем по желание, най-често се пълнят с крем ванилия.Соления и сладкия вариант са предпочитани от цялото ми семейство.Могат да се напълнят с най-различни солени разятки - спанак,чесън и кисело мляко; руска салата; въпрос на въображение.
20.06.2013 18:02
ДАРИНА
ДАРИНА
МОЛЯ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ-КАК СЕ ПЕКАТ ФУНИИКИТЕ,ЗА ДА ОСТАНАТ ОТВОРЕНИ И В ДОБРА ФОРМА???
20.06.2013 17:36
1
1
Покажи всички подкоментари