Начин на приготвяне
За морковите:
Разстиламе лист бутертесто. Намазваме го с малко олио и изрязваме лентички по дължина към 1 см.
Върху формички фунийки навиваме всяка лента, като намазаната част трябва да е към фунийката. Редим в тава с хартия за печене.
В малка чашка слагаме оранжева сладкарска боя, добавяме много малко вода и разбъркваме.
С четка за рисуване намазваме хубаво фунийките и печем на 170 градуса за 20 минути. След като изстинат, махаме внимателно формичките.
За салатата:
Сваряваме в подсолена вода картофи, нарязани на малки кубчета. Пилешкото филе нарязваме на лентички и пържим. Сваряваме и 3 яйца.
В купа слагаме сварените и изцедени картофи. Добавяме филето, нарязано на ситно, нарязани кисели краставички и яйцата.
Добавяме майонеза, сол, черен пипер и разбъркваме добре.
С малка лъжичка пълним морковите. Забождаме пресни листа от моркови. Ако нямате, може да ги замените с къдрав магданоз или зелена салата.
Поставяме отгоре резенчета от маслини и поднасяме нашите фунийки от бутертесто, пълни със салата като ефектно предястие.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа