Начин на приготвяне
Сваряваме яйцата твърдо. Белим ги и ги оставяме малко да изстинат. Подрязваме едното яйчице отдолу, за да седи право. Измиваме домата и режем долната част от него. Поставяме го върху яйчицето и вече имаме гъбка. Украсяваме около него по желание.
След това правим салата от марулята, лука, солта, олиото и малко сок от лимона. Другата част от лимона и другото яйце подреждаме около салатката, нарязани.
Навиваме филийките шунка с плънка - сирене, червен пипер и олио. Подреждаме ги в чинии.
Останалата част от домата режем на колелца , като върху всяко колелце поставяме шунка, оформена като нещо по желание.
Подправяме с олио и сол. По желание отстрани правим хапки от кашкавал на клечка (може и маслини да забучите например).