Начин на приготвяне
Първо се прави кремът, като за целта 800 мл мляко се загрява до кипване.
От 200 мл прясно мляко, пудингите, брашното, яйцата и захарта се прави гладка хомогенна смес, която се прибавя на тънка струя към врящото мляко.
Бърка се енергично с тел до получаването на гъст крем. Прибавя се и ванилията.
В ринг от форма за торта се редят бишкоти, подрязани до върха на ринга и потопени за миг в подсладено мляко или вода.
На дъното и в средата се поставя малка част от крема и се разнася на тънък слой.
Отгоре се подреждат бишкоти, като се подрязват там, където е нужно.
Намазва се отново крем и се редят малките парчета от изрязаните бишкоти и т.н., докато прецените, че ще ви стигне крем.
Така подредената бишкотена торта се поставя в хладилника за няколко часа, след което се украсява по желание.
Аз посипах настъргани бишкоти и украсих с пресни ягоди.
Коментари