Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба във фолио с картофена гарнитура

Риба във фолио с картофена гарнитура

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Риба във фолио с картофена гарнитура1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Готвим риба във фолио по две причини. За да цапаме по-малко съдовете и защото става дяволски вкусна!"

Необходими Продукти

  • риба - 2 ципури или др. вид
  • чесън - 10 скилидки
  • магданоз - около връзка
  • картофи - 3 броя, сварени
  • риган - 1 ч.л.
  • каперси - 2 ч.л.
  • домати - 1 брой
  • маслини - 8 броя
  • зехтин - 100 мл + 4 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ципурити или друг вид подходяща риба и ги разпределете в 2 листа алуминиево фолио. Разпределете във всяка риба по 2-3 скилидки чесън и няколко стръка магданоз.

Отделете костилките от маслините и ги нарежете, както и останалия магданоз. Добавете при рибите каперси и маслини, след което полейте обилно със зехтин. Най-отгоре добавете кубчета нарязан домат.

Овкусете със сол, риган и наситнен магданоз. Завийте ципурите с фолио, но не плътно. Сложете да се изпекат за около 20 минути в предварително загряна фурна на умерена температура.

Останалият накълцан чесън и магданоз накиснете в зехтин и оцет за около 30 минути. Поднесете ципурата с фолиото, гарнирана с нарязани варени картофи, поляти с чесновия зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
45
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мими
Мими
Благодаря сърдечно Росини, за тази рецепта. Уникално вкусна рибка се получи.
11.10.2011 15:24
2