Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Гарнитура от задушени ябълки за печена риба

Гарнитура от задушени ябълки за печена риба

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Гарнитура от задушени ябълки за печена риба
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Обогатете вкуса на печена риба с тази невероятна гарнитура ="

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • лук - 1 по - голяма глава
  • ябълки - 2 бр. (кисели)
  • горчица - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л. + ( 1 за заливане на рибата)
  • подправки - на вкус
  • морска сол - на вкус
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и ябълките и ги нарежете на кубчета. Загрейте фурната до 200 ° C.

Измийте, почистете и изплакнете добре скумрията и я подсушете с хартиени кърпи отвън и отвътре.

Добавете сол и черен пипер, залейте със зехтина и печете в предварително загрята фурна за около 20 минути.

Загрейте малко зехтин в тиган, запържете лука, докато започне да се карамелизира.

Добавете ябълките, останалия зехтин и оставете да къкри за около 4-5 минути, като разбърквате или разклащате тигана.

Свалете от котлона, разбъркайте горчицата, поръсете с подправките, солта, черния пипер и поръсете с лимоновия сок.

Отделете печените рибни филета, обелете кожата, почистете костите и добавете гарнитурата задушени ябълки с лук.

Сервирайте с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: