Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Гарнитура от задушени ябълки за печена риба

Гарнитура от задушени ябълки за печена риба

редакция:
Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14339598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Гарнитура от задушени ябълки за печена риба
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Обогатете вкуса на печена риба с тази невероятна гарнитура =."

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • лук - 1 по - голяма глава
  • ябълки - 2 бр. (кисели)
  • горчица - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л. + ( 1 за заливане на рибата)
  • подправки - на вкус
  • морска сол - на вкус
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и ябълките и ги нарежете на кубчета. Загрейте фурната до 200 ° C.

Измийте, почистете и изплакнете добре скумрията и я подсушете с хартиени кърпи отвън и отвътре.

Добавете сол и черен пипер, залейте със зехтина и печете в предварително загрята фурна за около 20 минути.

Загрейте малко зехтин в тиган, запържете лука, докато започне да се карамелизира.

Добавете ябълките, останалия зехтин и оставете да къкри за около 4-5 минути, като разбърквате или разклащате тигана.

Свалете от котлона, разбъркайте горчицата, поръсете с подправките, солта, черния пипер и поръсете с лимоновия сок.

Отделете печените рибни филета, обелете кожата, почистете костите и добавете гарнитурата задушени ябълки с лук.

Сервирайте с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: