Начин на приготвяне
Обезкостете пилешките бутчета (по желание може да ползвате и други части от пилето на грил). След това нарежете месото на късчета.
Измийте и обелете картофите. След това ги нарежете на малки кубчета. Обелете морковите и лука и ги накълцайте на много ситно. Сложете морковите, лука, картофите и ориза в тенджера, залейте ги с вода и ги сложете да врат.
След като заври водата след 10-ина минути добавете и фидето. Добавете олиото и сол на вкус. Когато зеленчуците са почти готови, тогава прибавете и пилешкото месо, тъй като то вече е минало през термична обработка.
Накрая поръсете готовата супа с нарязан пресен магданоз. По желание може да добавите оцет към нея, ако сте привърженици на по-киселия вкус.