Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Обезкостени пилешки бутчета на скара

Обезкостени пилешки бутчета на скара

Обезкостени пилешки бутчета на скара
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Леле...как да не ти се прияде"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • марината - от кисели краставички
  • сок от лимети - 1 ч.л.
  • соев сос
  • универсална подправка - подправка за пиле
  • зеленчукова подправка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете внимателно костта от месото с помощта на остър нож.

Направете марината, като към сока от кисели краставички /от един буркан/ прибавите соев сос, сол, сока от лимети и останалите подправки.

Полейте обилно с готовата марината получените пилешки пържоли.

Оставете ги за около 30 минути, за да се овкусят и поемат ароматите.

Загрейте скарата. Намажете я предварително с парче лук или сланина. Подредете пилешките пържоли и ги изпечете до готовност от двете страни.

Поднесете с подходяща салата или гарнитура.

Добър апетит! Обезкостените пилешки бутчета на скара са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: