Начин на приготвяне
Нарежете месото на едри кубчета и овкусете със сол и черен пипер. В тиган загрейте олиото и запържете месото до златисто.
Почистете, измийте и нарежете картофите. Сипете запърженото месо и картофите в подходяща тава, овкусете със сол, черен пипер и чубрица.
В тигана от месото сипете половин литър вода и загрейте, свалете от котлона и прибавете кубчето бульон. Залейте ястието с течността. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на 200 градуса до готовност на месото.
Щом ястието е готово, махнете фолиото и печете още 10-15 минути. Извадете от фурната и поръсете с нарязан магданоз.
За салатата почистете, измийте и нарежете зеленчуците, овкусете със сол, олио и оцет. Сервирайте от свинското с картофи, полято с малко от образувания се при печенето сос и гарнирайте със салатата.