Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на парчета в голям съд.
Добавя се сол на вкус, кимион, черен пипер и ронена сушена чубрица, разбърква се добре да се смеси месото с подправките и оставяме да престои за една нощ на хладно.
На другия ден месото се мели с машинка до получаване на кайма.
Свинските черва се измиват и накисват във вода за 30 минути. Отцеждат се добре, с машинка се пълнят с приготвената смес, като на 25 см се усуква и връзва със здрав конец.
Нареждат се да се сушат на хладно и проветриво място. Нарязаните на парчета суджуци са чудесно мезе с чаша домашно вино!
Свинският домашен суджук е страхотен.
Получава се страхотен домашен суджук, който непременно трябва да опитате!
Коментари