Свински домашен суджук

Свински домашен суджук
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Нищо не казва Добре сте ни дошли на гости така, както една подкова домашен суджук, мераклийкски нарязана и чаша домашно вино"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 3 кг шарено
  • свински черва
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица - сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на парчета в голям съд.

Добавя се сол на вкус, кимион, черен пипер и ронена сушена чубрица, разбърква се добре да се смеси месото с подправките и оставяме да престои за една нощ на хладно.

На другия ден месото се мели с машинка до получаване на кайма.

Свинските черва се измиват и накисват във вода за 30 минути. Отцеждат се добре, с машинка се пълнят с приготвената смес, като на 25 см се усуква и връзва със здрав конец.

Нареждат се да се сушат на хладно и проветриво място. Нарязаните на парчета суджуци са чудесно мезе с чаша домашно вино!

Свинският домашен суджук е страхотен.

Получава се страхотен домашен суджук, който непременно трябва да опитате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Parvan Angelov
Parvan Angelov
Kak ne se nauchiha nqkoi hora da davat merki v receptite. 3kg svinsko shareno. Predpolaga se che e pleshka. Dobre. Sol na vkus ama vse pak 1gr na kilo, 10 grama, 50 grama? Kimono, cheren piper? Abe na oko. Dobre, lqvo ili dqsno? Pone snimkata e super.
25.09.2017 22:15
20
2
Покажи всички подкоментари