Начин на приготвяне
Смесете 1/4 чаша зехтин, лимоновия сок, 2 скилидки счукан чесън, ригана и 1/2 чаена лъжичка сол в голяма купа.
Поставете нарязаното на парченца пиле в плик и го залейте с маринатата. Изкарайте колкото можете повече от въздуха в плика и оставете в хладилник за около 2 часа.
Смесете киселото мляко, краставицата, 1 супена лъжица зехтин, оцет, 1 скилидка чесън счукан чесън и 1 щипка сол.
Така приготвения сос Дзадзики също сложете в хладилник за около 2 часа, за да може всяка съставка да си отдели аромата.
Накиснете дървените шишове за около 15 минути във вода. Извадете вече маринованото пиле и подредете шишовете.
Печете на скара или грил тиган за около 8 минути от всяка страна. Сервирайте шишчетата със сос.
Пилешкото шишче с Дзадзики сос е готово.