Пилешко шишче

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пилешко шишче1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Загрейте скарата и не изпускайте пилешките шишчета от поглед, защото са толкова вкусни, че може и за вас да не останат"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 броя гърди
  • лук - 1 глава
  • тиквичка - 1 брой
  • чушки - 1 червена и 1 зелена
  • гъби - 10 броя малки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • бира - 1 ч.ч.
  • лимони - сокът на 1 цитрус
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на парчета и ги накиснете в марината от зехтина, бирата, лимоновия сок, сол и черен пипер. Нарежете лука на отделни полумесеци, тиквичката на кръгчета и чушките на парчета с големината на пилешките хапки.

Прибавете и всички зеленчуци, заедно с гъбките, към месото, объркайте и оставете всичко да се овкуси за половин час. След това отцедете и нанижете шишчетата като редувате, гъбка, лук, пилешко, тиквичка и чушка.

Изпечете пилешките шишчета на скара или грил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
513
44
30
21
10
Дай твоята оценка: