Агнешко шишче

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Агнешко шишче1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 кг без кост
  • кимион - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол - на вкус
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 4 печурки
  • чушки - 1 брой зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на едри парчета. Лука нарежете и разделете на листове с големината на месото. Смесете лука и агнешкото в съд и го залейте с оцета. Оставете да престои 1 нощ на хладно.

Нарежете гъбите при нужда, а ако са малки, може да оставите цели. Чушката също нарежете с големината на месото. На голям шиш редувайте парче агнешко, лук, гъбка, чушка. Наредения шиш добре овкусете с подправките и намажете с малко олио.

Загрейте скара и намажете реотаните с разполовена глава лук, потопена в мазнина. Сложете агнешкото шишче да се изпече, като го обръщате, за да се изпече равномерно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: