Баница със спанак и ориз

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
152
690
226
344
2
03/04/2016
"И ако досега не сте опитвали баница със спанак и ябълки, бързо да наваксате този пропуск - страхотна е"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 711
  • Преглеждания за месеца258
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се оризът със солта. Спанакът се измива и се нарязва на ситно. Прибавя се свареният ориз, яйцата и сиренето и се разбърква сместа.

Върху 2 кори се разстила сместа, полива се с олио и се навива по дължина до изчерпване на корите и напълване на тавата. Реди се в четвъртита тава, в която е сипано олио на дъното.

Пече се във предварително нагрята до 160 градуса фурна.

Сервира се топла, но и изстинала също може да се яде.

Съчетава се с кисело мляко.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар