Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Баница бюрек със спанак

Баница бюрек със спанак

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Баница бюрек със спанак
Снимка: Мария Симова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Баница, която е най-вкусна ранна пролет, когато излязат свежият спанак и пресният лук"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • пресен лук - 1 връзка (перата)
  • сирене - 500 г
  • яйца - 6 бр.
  • кори за баница - 500 г
  • сол - на вкус
  • олио - 1 ч.ч. за намазване на листата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете, почистеният и много добре измит спанак, посолете го на вкус и намачкайте за кратко с ръце.

Прибавете нарязаните пера лук, натрошеното на едро сирене, разбитите с вилица яйца и 4 с.л. от олиото, разбъркайте добре. В намазана с олио тава, наредете половината листа от корите, като между тях поръсвате с 1 ч.л. олио.

Разстелете равномерно спаначената плънка и наредете по същия начин останалата част от корите.

Нарежете баницата на квадратни парчета и поръсете с останалото олио смесено с малко вода.

Поставете тавата с бюрека в предварително нагрята фурна на 200 градуса първите 10 минути, намалете градусите на 180 и печете до готовност.

Баницата бюрек със спанак е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: