Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със замразен спанак

Баница със замразен спанак

Баница със замразен спанак
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Ето още едно приложение на замразения спанак - във вкусна баница"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • краве масло - 125 г
  • за плънката
  • спанак - 400 г
  • сирене - 150 г
  • кисело мляко - 125 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • царевично брашно - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сложете малко мазнина и задушете замразения спанак, докато изври водата и остане на мазнина.

В купа счупете яйцата и ги разбийте с тел. Добавете киселото мляко, натрошеното сирене, бакпулвера, царевичното брашно и спанака. Разбъркайте добре.

Отворете корите за баница и вземете една кора. Поръсете с малко от разтопеното краве масло и поставете втора кора. Отново краве масло и плънка.

Завийте на руло и поставете в тавичка, застлана с хартия за печене. Постъпете по същия начин и с останалите кори.

Залейте ги с останалото краве масло и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Извадете и оставете леко да се охлади баницата.

Баницата със замразен спанак е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: