Кюфтенца на фурна с кашкавал

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
03/04/2016
"Няма пържене, няма цапане, няма вряла мазнина - просто сочни кюфтенца на фурна и нашите най-добри пожелания да ви е вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 892
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кюфтета

Начин на приготвяне

Замесете каймата с яйцата, галетата, настъргания предварително лук. В киселото мляко изсипете содата. След 3-4 мин. го прибавете към каймата.

Подправете с изброените подправки и месете 5 минути. Оставете каймата в хладилника за 30 мин. да се смесят ароматите и да стегне.

Направете кюфтенца с големина на топка пинг понг и ги подредете в застлана тава с хартия за печене.

Печете на 200 градуса до приятно зачервяване (около 30 мин.) Преди да ги извадите от фурната, поръсете кюфтенцата с кашкавал.

Предпазен капак при пържене - 25 см-42%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Предпазен капак при пържене - 25 см
6.00 лв.
3.50 лв.
Виж ››

Сложете край на мазните петна по печката с предпазния капак, който може да се използва както върху тенджери, така и върху по-голям тиган. Има плътна мрежа, през която може да видите кога храната е готова. Дръжката на капака е термоустойчива.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар