Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Кратер от бутер тесто

Кратер от бутер тесто

Кратер от бутер тесто
Снимка: Наталиа Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • топено сирене - 150 г
  • белтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на кратерите са необходими две чаши с различен диаметър. С помощта на по-голямата чаша нарязваме бутер тестото на кръгове.

Те трябва да бъдат четен брой. С по-малката чаша изрязваме кръгчета в средата на половината от вече готовите големи кръгове. В тава се подреждат големите кръгове, намазват се с белтък и върху тях се слагат от кръговете с дупка.

Леко се притискат, за да залепнат. В центъра на всеки кратер се слага парче топено сирене. Пече се в умерена фурна.

По желание топеното сирене може да се замени с разбити яйца и сирене. В този случай има опасност кратерът да избухне и навън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Ммм...страхотно изглежда ! Интересна рецепта ,ще се пробва !
09.04.2016 21:35
1