Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на фурна по италиански

Макарони на фурна по италиански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Макарони на фурна по италиански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3-4
"Обичате ли запечени макарони? Вижте една от любимите ни италиански рецепти"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • масло - 50 г краве
  • кашкавал - 75 г, може и сирене
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 4 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • гъби - 4 броя от консерва
  • шунка - 100 г
  • колбас - 100 г по избор
  • магданоз - 1 - 2 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода. Отцедете ги и ги разбъркайте с маслото и настъргания кашкавал. Запържете в мазнина 2 с.л. брашно с 2 с.л. масло и ги разредете с прясното мляко. Оставете соса да поври, като бъркате непрекъснато и докато се сгъсти. Посолете го на вкус.

Нарежете на ситно гъбките, шунката и колбаса и ги разбъркайте с накълцан магданоз. В намазнена тава сложете пласт макарони, разпределете колбасите, отново макарони залейте с приготвения сос. Поръсете с настърган кашкавал или сирене и запечете макароните по италиански във фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
520
410
35
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мирела
Мирела
Прекрасна рецепта! :) Много, много вкусно се получи, благодаря! :)
22.01.2015 09:26
Radostina
Radostina
На колко градуса се пече ?
26.11.2014 19:30
1
Покажи всички подкоментари
Расате
Расате
колко порции стават по рецептата?
16.04.2014 18:01
1
1
Покажи всички подкоментари
Rositsa Konstantinova
Rositsa Konstantinova
Защо на снимката се вижда, че има и доматено пюре или нещо друго червено в рецептата?
26.01.2014 22:49
1
1
Покажи всички подкоментари
Готвачът Аматьор
Готвачът Аматьор
Стана уникално вкусно! Мммммммм.......
12.02.2013 15:02
1
1