Начин на приготвяне
Сварете макарони във вряща вода с щипка сол за 8-10 минути и отцедете добре.
Загрява се прясно мляко и захар, да се разтопи.
Разбивате с телена бъркалка яйцата и сипвате на тънка струя в прясното мляко и разбърквате да се смесят.
Тава, моята е квадратна йена 27-28 см, намазвате с масло и ръсите дъното с галета.
Смесвате макарони и натрошено сирене и сипвате в тавата, като заравнявате.
Заливате с яйчената смес и отгоре разпределяте малки парчета масло.
Печете макароните на фурна в загрята умерена фурна 180°C до готовност, при мен за 40 минути беше готово.
Извадете, охладете, нарежете на парчета и сервирайте, като поръсите с пудра захар.
Страхотна закуска за делник и празник са тези макарони на фурна по Звездев!
Добър апетит!