Манджа с кюфтенца и картофки

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф308865873
05/04/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 069
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата прибавяме лука, нарязан на дребно, предварително натопен и изстискан хляб и подправките. Всичко заедно омесваме добре. Правим малки кюфтенца и ги оставяме да почиват около 30 минути.

В тенджерка наливаме олиото, прибавяме лука, нарязан на дребно, наливаме малко вода (около 100 мл) и задушаваме за 2 минути.

Прибавяме моркова, домата и чесъна, нарязани на дребно, поръсваме с една лъжица брашно, една чаена лъжичка червен пипер и доливаме около един литър топла вода.

След като манджата заври, слагаме нарязаните на кубчета картофи, пускаме и кюфтенцата, слагаме дафиновия лист, сол на вкус и оставяме да ври около 30 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Да, всеки може да си подправи манджата с каквито подправки харесва.
0
0
Александра
Александра
06.04.2016 12:17
Много е вкусна аз и слагам допълнително и чубрица черен пипер и в течността
0
0