Начин на приготвяне
Към каймата прибавяме лука, нарязан на дребно, предварително натопен и изстискан хляб и подправките. Всичко заедно омесваме добре. Правим малки кюфтенца и ги оставяме да почиват около 30 минути.
В тенджерка наливаме олиото, прибавяме лука, нарязан на дребно, наливаме малко вода (около 100 мл) и задушаваме за 2 минути.
Прибавяме моркова, домата и чесъна, нарязани на дребно, поръсваме с една лъжица брашно, една чаена лъжичка червен пипер и доливаме около един литър топла вода.
След като манджата заври, слагаме нарязаните на кубчета картофи, пускаме и кюфтенцата, слагаме дафиновия лист, сол на вкус и оставяме да ври около 30 минути.
Коментари