Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Манджа с кюфтенца и картофки

Манджа с кюфтенца и картофки

Манджа с кюфтенца и картофки
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • кайма - 500 г за готвене
  • лук - 1 малка глава
  • хляб - средата на 1 филия
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л
  • кимион - 1 к.л.
  • магданоз - 5 стръкчета
  • За манджата
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
  • сол - на вкус
  • вода - 1 литър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата прибавяме лука, нарязан на дребно, предварително натопен и изстискан хляб и подправките. Всичко заедно омесваме добре. Правим малки кюфтенца и ги оставяме да почиват около 30 минути.

В тенджерка наливаме олиото, прибавяме лука, нарязан на дребно, наливаме малко вода (около 100 мл) и задушаваме за 2 минути.

Прибавяме моркова, домата и чесъна, нарязани на дребно, поръсваме с една лъжица брашно, една чаена лъжичка червен пипер и доливаме около един литър топла вода.

След като манджата заври, слагаме нарязаните на кубчета картофи, пускаме и кюфтенцата, слагаме дафиновия лист, сол на вкус и оставяме да ври около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Да, всеки може да си подправи манджата с каквито подправки харесва.
06.04.2016 14:25
Александра
Александра
Много е вкусна аз и слагам допълнително и чубрица черен пипер и в течността
06.04.2016 12:17