Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свинско със зеле в тенджера

Свинско със зеле в тенджера

редакция:
Валентин МирановВалентин Миранов
Помощник Готвач
44262281
Свинско със зеле в тенджера
Снимка: Валентин Миранов
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Ще искате да изядете само една чиния, но няма да можете, защото е ужасно вкусно."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • прясно зеле - 1 кг
  • домати - 2 бр. средно големи, червени
  • лук - 1 глава кромид
  • сол
  • червен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме зелето в тенджера, посоляваме го и го омачкваме хубаво с ръка.

В тиган нарязваме лука и с малко олио го запържваме, след което добавяме нарязаните на дребно домати, червения пипер и нарязаното на едри кубчета или парчета месо и запържваме за около още 5 минути.

В намачканото зеле изсипваме запърженото месо с лука и доматите и доливаме вода.

Варим до готовност. Щом махнем свинското със зеле от котлона, нарязваме копър и разбъркваме хубаво.

Свинското със зеле в тенджера е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не може да се запържи месо, ако едновременно е добавен накълцан домат! Така всичко започва да се вари, а не да се запържва. Не е ли пределно ясно това?! Кой ги пише подобни измислици?!
23.11.2024 12:24
1
Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Направих го Получи се супер. Много вкусно!
18.01.2024 21:48
Стоян Александров
Стоян Александров
една от любимите ми рецепти
18.04.2016 18:19
5
1
Покажи всички подкоментари