Нервозни шницели

Нервозни шницели
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"И ако ей така сте прекалено спокойни за талията си, препоръчваме от тези нервозни кюфтета два пъти дневно за ядене"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 малка глава (рендосана)
  • чубрица - 1к.л.
  • черен пипер - 1к.л.
  • лют червен пипер - 1ч.л.непълна
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата, като към нея прибавяме лука и подправките. Оставяме да почива около 30 минути.

Приготвяме панировката, като разбиваме яйцата с щипка сол. В плоска чиния сипваме 1 ч.ч. брашно.

От каймата оформяме шницели, които овалваме в брашното, след това потапяме в разбитите яйца и слагаме да се пържат в сгорещеното олио.

Готовите шницели поставяме върху домакинска хартия, която да отнеме излишната мазнина.

Сервираме с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: