Панирани картофи по шотландски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
17/08/2011
"Традицията повелява да черпите с картофки по шотландски само приятели, които ви носят ракия по шотландски "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 601
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 10 броя
  • шунка - 150 г
  • брашно - 3 с.л.
  • сухари - 1/2 ч.ч. счукан
  • яйца - 2 броя
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете до полуомекване картофите, обелете ги и ги нарежете на на парчета или филии, дебели 1 см. Накълцайте на ситно шунката и я смесете със счукания сухар и брашното.

Отделно разбийте яйцата. Загрейте мазнина, оваляйте всеки картоф първо в сухата смес, а след това в яйцата. Изпържете картофите до зачервяване и ги поднесете с гарнитура от зеленчуци.

Potato Express Чанта за печени картофки в микровълнова фурна-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Potato Express Чанта за печени картофки в микровълнова фурна
11.00 лв.
8.47 лв.
Виж ››

Префектните картофи в микровълнова фурна се лесно, без усилия и без излишни мазнини - трябват ви само тези специални многократни торбички и няколко свободни минути

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар