Начин на приготвяне
Сложете яйцата в касерола със студена вода и поставете на котлона да се сварят. След завиране засечете 4 минути, варете и махнете от котлона, извадете и ги сложете в купа с ледена вода.
След охлаждане ги обелете.
Цепнете надениците и отделете месото от червото, сложете месото в купа с наситнения магданоз, горчицата и подправките. Омесете на кайма, разделете я на 5 равни части.
Вземете едната част, разстелете върху ръката или фолио на тънък пласт. Оваляйте яйце в брашното и сложете в средата на пласта кайма. Обвийте го с каймата, като изцяло го покриете. Така процедирайте и с останалите яйца.
Намажете тавичка с малко олио или зехтин.
Оваляйте всяко пълнено кюфте първо в брашното, изтърсете излишното, потопете в разбитите яйца и след това оваляйте в галета, като хубаво го покриете. По същия начин направете и останалите.
Подредете ги в тавичката и сложете в загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути до готовност.
Поднесете със салата по избор.
Печените яйца по шотландски са готови.