Яйца по шотландски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Яйца по шотландски1 / 2
20/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2-3
"Скрити под хрупкава обвивка от ароматно мляно месо - кой не би искал да опита Яйца по шотландски"

Необходими Продукти

  • шунка - 150 г
  • аншоа - 3 бр филе от аншоа
  • хляб - 1 1/2 филии бял хляб
  • яйца - 5 бр.
  • черен пипер
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Твърдо сварете 4 от яйцата. Оставете да се охладят и ги обелете.

В дълбока купа смесете аншоата нарязана на ситно, шунката /която сте накълцали в блендера/. Разбъркайте и добавете накиснатия и добре изцеден хляб, суровото яйце и подправки на вкус.

Оваляйте всяко от яйцата в шунковата смес и изпържете до готовност в сгорещето олио.

Можете да ги сервирате нарязани на две половинки върху препечен хляб или с гарнитура зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Ами каймата къде е??
25.02.2017 12:32
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Това се прави с кайма
28.12.2015 14:20