Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебапчета»Домашни кебапчета на скара

Домашни кебапчета на скара

Домашни кебапчета на скара
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • телешко месо - 300 г
  • сланина - 200 г
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе свинското, телешкото и сланината на месомелачка. Към получената кайма прибавяме подправките и солта. Измесваме добре, като наливаме по малко вода.

Оставяме каймата в хладилника да престои една нощ. На следващия ден оформяме кебапчетата с желаната от нас дължина, като избутваме каймата през фуния.

Печем ги на предварително намазана със сланина скара, която е добре загрята.

Сервираме с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Ще пробвам. Винаги ги правя с готова кайма,тъй като времето все ме притиска !
07.04.2016 13:42
1