Начин на приготвяне
Картофите, тиквичките и патладжанът се нарязват на шайби с дебелина около 1 см. Всичко се изпържва поотделно и се оставя да се отцеди.
В друг съд се запържва каймата. Лукът се нарязва на ситно и се добавя към каймата. Пържи се още 2-3 минути, добавям доматите и разбърквам още малко.
Свалям от котлона и прецеждам. На дъното на тавичка, в която ще печем мусаката, се подрежда плътно изпърженият патладжан. Отгоре се подреждат изпържените тиквички. Следват картофите.
Слагаме каймата и разпределяме да има навсякъде. Сега подреждаме в обратен ред. Слагаме пържените картофи, следват пържените тиквички, и най-отгоре покриваме с пържените патладжани.
Приготвяме заливката. Настъргваме кашкавала. В купа разбъркваме яйцата, киселото мляко и брашното до гладка смес. Добавяме настъргания кашкавал и разбъркваме. Заливаме мусаката и печем до приятен цвят. Украсявам с магданоз и сервирам.
Забележка: Ако тиквичките и патладжаните не сте посолили преди пържене, при подреждането им се слага сол на вкус.
Коментари