Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Гръцка мусака в тенджера

Гръцка мусака в тенджера

IvanovaIvanova
Чирак
4515156
Гръцка мусака в тенджера
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Ето как се прави гръцка мусака в тенджера"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • кайма - 500 г
  • червен пипер - 2 бр.
  • зелен пипер - 2 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • доматена паста - 1 с.л.
  • паста от чушки - 1 с.л.
  • домати - 3 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - пресен
  • сол - на вкус
  • топла вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните, нарежете на кубчета и ги оставете в солена вода, докато нагласите останалите продукти.

Отстранете семките от пипера и ги нарежете на кубчета колкото кубчетата патладжан.

Лука нарежете на ивици, моркова и чесъна на дребно.

Доматите обелете и настържете.

Измийте и подсушете патладжана.

Изпържете го и оставете върху кухненска хартия да се попие излишната мазнина.

Изпържете в същата мазнина и пипера.

Запържете лука, чесъна и моркова, докато омекнат. Добавете каймата и продължете да готвите, докато остане ястието на мазнина, след което добавете настърганите домати и доматената и пастата от чушки.

Гответе още 5 минути и след това налейте топлата вода.

Овкусете с чубрицата, черния пипер и солта.

След като започне да ври, ставете гръцката мусака на тих огън за 20 минути.

Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Ястието става доста мазно - по желание може да оберете излишната мазнина, която изплува отгоре с лъжичка, преди да поръсите магданоза.

Сервирайте гръцката мусака в тенджера с таратор или поръсена с кисело мляко с чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: